Українська
Замовити зворотній дзвінок
info@a-office.com.ua
Напишите нам
Головна » Блог » Офіс для IT компанії
Jun
12

Офіс для IT компанії

Автор: Дубовик Анна - експерт з комерційної нерухомості

Звичайними робочими столами з ноутбуком навряд чи кого можна здивувати. Саме тому міжнародні IT компанії бажаючи підвищити продуктивність своїх працівників змагаються, бажаючи перетворити нудні і одноманітні офіси в оригінальні простору в яких народжуються нові ідеї. Українські IT компанії в свою чергу теж не бажають відставати від своїх західних колег. В цією статтею ми з вами розглянемо такі аспекти на які варто звернути увагу при підборі офісу для ит компанії:

  • Оренда офісу для IT компанії: на що варто звернути увагу?
  • Правильний офіс для айтішників, який він?
  • Бізнес центри для ІТ компаній

Оренда офісу для IT компанії: на що варто звернути увагу?

При виборі комфортного простору для роботи перш за все необхідно враховувати розташування бізнес центру: його транспортну доступність, навколишнє інфраструктуру. Офіс в центральному діловому районі Києва (Печерський, Шевченківський, Подільський, Голосіївський р-ни) більш приємний з точки зору транспортної розв'язки і близькості до метро, ​​в той час як розташування офісу на лівому березі можуть нести деякі незручності. Однак, якщо велика частина співробітників компанії проживає на Лівобережній частині міста, тоді офіси розташовані поблизу станцій метро Позняки, Осокорки, Лівобережна будуть більш ніж прийнятні.

У даній локації варто звернути увагу на бізнес центр Silver Breeze, який розташований на пр. Тичини 1В, з прекрасними видовими характеристиками на Дніпро.

Дуже важлива складова при виборі офісу для IT компаній-технічні характеристики бізнес центру: рівень систем кондиціонування і повітрообміну, клімат-контролю, присутність в офісній будівлі генератора безперебійного живлення, фальшпідлоги.

Варто уточнити яким чином в тому чи іншому офісній будівлі здійснюється перехід інженерних систем з літнього режиму на зимовий. Наведемо приклад максимально полегшити перехід з зимового режиму роботи на літній (обладнання вентиляційних систем, систем кондиціонування і опалення) здійснюється в два етапи відповідно до показань датчиків зовнішнього повітря, якими обладнана система диспетчеризації:

  • При температурі +10 С система диспетчеризації автоматично відключає систему нагріву підлог (хол 1 поверх) і систему циркуляції фанкойлів
  • При температурі + 15 ° С автоматично відключається система опалення (1 і -1 поверхи, місця загального користування).
  • При цьому, якщо температура опускається нижче, зазначених вище значень, системи включаються автоматично.
  • Повне припинення роботи системи опалення здійснюється при досягненні стійкої температури зовнішнього повітря +17 С.

Переклад системи охолодження в робочий режим здійснюється відповідно до показань датчиків зовнішнього повітря системи диспетчеризації. При стійкої середньодобової температури зовнішнього повітря більше + 50С здійснюється зняття чохлів і заповнення водою градирень, а також запуск систем прогріву масла в холодильних машинах.

При показаннях зовнішнього повітря + 15 ° С - +17 С відбувається пробний запуск системи охолодження (незалежно від календаря, можливо і в березні, і в квітні).
Повний переклад систем в режим ЛІТО здійснюється, як правило, на початку травня.

Переклад систем в режим ЗИМА здійснюється в залежності від показань датчиків температури системи диспетчеризації в зворотній послідовності.

При досягненні температури зовнішнього повітря (згідно з показаннями приладів системи диспетчеризації) + 15С - + 17С (незалежно від календаря) система підігріву вентиляції запускається в тестовому режимі. При загрозі нічних заморозків зливаються градирні, а холодильні машини виводяться в режим консервації.

Повний перехід в режим ЗИМА, здійснюється при середньодобовій температурі + 10С (незалежно від календарного часу). Таким чином міжсезоння перемикання ЗИМА-ЛІТО здійснюються автоматично в залежності від дійсної зміни сезонів, без прив'язки до конкретних дат. При цьому комп'ютеризована система диспетчеризації забезпечує плавне регулювання режимів роботи системи систем кондиціонування і опалення в залежності від актуальної температури зовнішнього повітря. Все це в кінцевому рахунку буде впливати на комфортне перебування в офісі і бізнес центрі в цілому.

Правильний офіс для айтішників, який він?

Світові тенденції показують, що офіс для ит розробників повинен бути досить нестандартним, в якому людина не відчував би себе на роботі, але разом з тим і досить технологічним. У такому приміщенні можуть бути просторі зони open space з декількома окремими кабінетами, креативні meeting room (переговорні), ігрові,спортзали. А в деяких компанія є відведені зони релаксу з облаштованим масажним кабінетом або навпаки зі звукоізоляцією і встановленими барабанними установками.

Рослини відіграють також важливу роль при облаштуванні офісу, адже вони не тільки створюють затишок, але і збагачують повітря. Однак в офісі для IT розробників по -, як і раніше головну роль відіграє правильне зонування, оригінальні світлові рішення, хороша система кондиціонування і повітрообміну, а щоб не було гіпоксії і проблем з серцево - судинною системою необхідний контроль рівня кисню в приміщенні. Великі вікна і панорамний вид на місто зіграють важливу роль при виборі і надалі облаштуванні офісу.

Комфортні бізнес центри Києва для ІТ компаній

Одні з найбільш комфортних бізнес центрів "А класу" можна виділити Астарта, UNIT.City, Леонардо, AZOR. Вдале розташування БЦ Астарта в історичному центрі Києва по вул. Ярославська, 58 привернуло увагу багатьох міжнародних ІТ компаній, серед яких можна виділити Sigma Software, Siemens, Netcracker і багато інших. Своїм орендарям бізнес центр може запропонувати затишні і технологічні офіси з встановленими фальшполами, карткову систему доступу 24/7, розвинену інфраструктуру самого бізнес центру.

Компанії займаються інноваційними розробками швидше за все виберуть такі бізнес центри як Horizon Park Business Center (вул. Амосова 12), IQ, UNIT.City, 101 Tower. В рамках UNIT.City діє бізнес акселератор підтримує стартапи, розроблені програми спрямовані на інтенсивний розвиток компаній через менторство, навчання, експертну підтримку.

Серед діючих орендарів Юніт.Сіті можна виділити DTEK, Bit-Flow, SolarGaps, Sonata IC Design і ін. Одним з найбільш вдалих місць розташування може похвалитися БЦ Леонардо, розташовуючись напроти Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка, що забезпечує зручну пішу доступність зі ст.м. Театральна та Золоті Ворота. Якщо ж ви велика аутсорс компанія, то вам швидше за все прийде до вподоби бізнес центр AZOR. Комплекс був побудований з урахуванням всіх потреб бізнесу.

Написати коментар
Місто
 
Район міста
 
Станція метро
 
Шукати за назвою БЦ
Клас об'єкта
Площа (м2)
Ціна грн/m2
Скинути всі фільтри
Показати більше варіантів пошуку
Підпишіться на нові властивості, що відповідають цим параметрам.
повернутися
Заявка на відбір пропозицій
Надішліть нам свої побажання, і наші експерти підберуть для вас потрібний об’єкт.
Написать директору
Тут Ви можете написати директору.