Українська
Замовити зворотній дзвінок
info@a-office.com.ua
Напишите нам
Головна » Блог » Перегляд приміщень перед орендою: на що варто звертати увагу

Етап перегляду приміщення для підприємця починається відразу після вибору кількох офісів, відповідних за такими параметрами - місце розташування, планування, квадратура. Сама процедура не складна, потрібно тільки не випустити з уваги значущі нюанси. На перший погляд вони здадуться незначними, проте в процесі експлуатації офісу можуть створити певні проблеми.

При огляді слід вести діалог з орендодавцем, проявляючи наполегливість і принциповість в деяких аспектах. Основний посил - «довіряй, але перевіряй».

Наша консалтингова компанія хоче розповісти про всі нюанси вибору офісного приміщення. Поради та рекомендації допоможуть вам знайти оптимальне місце для ведення активної ділової діяльності.

 

Обов'язкова оцінка інфраструктури бізнес-центру
 

Прибувши до будівлі, в якому здається офіс в оренду, оціните навколишнє інфраструктуру. Чи є поблизу аптеки, банки, магазини, торгові центри, ресторан і кафе. Наскільки бізнес центр віддалений від метро, ​​автобусної зупинки, паркувальної зони. Також для деяких офісних співробітників може бути важливим наявність поруч з бізнес-центром шкіл, дитячих садків, спортзалів і копіювальних центрів.

Подбайте про те, щоб вашим співробітникам було зручно добиратися до роботи. Не бажано вибирати офіс, який знаходиться поруч з великими магістралями або ж в промисловій зоні.

Великою перевагою стане наявність охороняється паркувальної зони. Співробітник буде розуміти, що його транспортний засіб знаходиться в захищеному місці і зможе повністю сконцентруватися на роботі.

Також хороша інфраструктура справить позитивне враження на ваших клієнтів і партнерів.

Заходимо всередину бізнес-центру

У будівлі повинно бути красиво і чисто. Якщо вам приємно і зручно в ньому перебувати, значить БЦ влаштує і ваших співробітників. Зверніть увагу на розташування офісу, на зони відпочинку і на систему безпеки.

Успішні компанії вважають за краще знімати офіси в бізнес-центрах класу «А» і «В». Вони не тільки мають гарний фасад, але і чудовий інтер'єр, максимальне інженерне оснащення, сучасну систему контролю. Якщо ви не готові собі дозволити оренду офісу в таких БЦ, то можна орієнтуватися на будівлі середнього класу. Серед них також є гідні варіанти.

Саме на зовнішній вигляд будівлі і на інтер'єр звертатимуть увагу ваші клієнти. Їхня думка про вашу компанію сформується вже на цьому етапі. Далі воно може змінитися, але, як відомо, перше враження - найправильніше. Ще раз по пунктах (для закріплення):

Оцініть доступ до будівлі. Бізнес центри класу А, В + і В мають доступ 24/7.
Огляньте вхідну групу центру. У вартість експлуатаційних послуг, які оплачує орендар, входить прибирання та охорона місць громадського користування бізнес центру.
Зверніть увагу на системи вентиляції та кондиціонування. Правильно організована система вентиляції і кондиціонування офісних приміщень гарантує зниження захворюваності співробітників і як наслідок високу продуктивність праці, зменшення виплат за лікарняними.
Перевірте працездатність ліфтів. Також обов'язкова наявність сходів,
Зайдіть в їдальню і проведіть ретельний аналіз на предмет її відповідності чинним вимогам СНиП-ів і санітарних норм. В їдальні повинна бути хороша система витяжки, щоб запахи не поширювалися по всьому поверху, проникаючи через вентиляцію в офісні приміщення і в місця загального користування.

Не проходьте повз санвузла. Оцініть рівень його змісту в чистоті, а також зверніть увагу на наявність засобів гігієни в необхідних кількостях. Всі системи вентиляції повинні бути справними.

Що потрібно перевірити після входу в офіс?

Почніть детальний огляд зі стін, стель і підлог. Неприпустимо наявність тріщин, грибка, цвілі, дірок і інших дефектів. Далі приділіть час інженерних систем. Увімкніть вентиляцію і кондиціонери.

Важливо, щоб всі системи працювали правильно, створюючи оптимальний мікроклімат в приміщенні для плідної праці. Неприпустимо перевищення температури вище показника + 20-25 градусів Цельсія. В таких умовах людина схильна до швидкої втоми. Інші аспекти, які не можна залишати без уваги:

  • кількість розеток (можливо буде потрібно додатковий їх монтаж, це узгоджується з керуючою компанією);
  • стан меблів (якщо вона є в офісі);
  • тип планування;
  • рівень і вид освітлення;
  • кількість заведених інтернет провайдерів.

Іншими словами, вам потрібно перевірити відповідність офісу заявленому орендодавцем класу. Якщо буде виявлено невідповідність, то можна відмовитися від оренди або попросити зниження її вартості. Якщо ж умови і інфраструктура повністю відповідають визначеним класу, то можна переходити до наступного кроку.

Умови договору - ознайомлення

Всі формулювання угоді повинні бути точними, ясними і зрозумілими. У ньому повинна бути присутня інформація про те, хто повинен оплачувати комунальні та охоронні послуги (а також, в який період місяця, кварталу, декади це робити). Інші обов'язкові пункти:

  • Обставини для обопільного або одностороннього розірвання договору.
  • Порядок передачі офісу в оренду.
  • Особливості вирішення спорів.
  • Банківські реквізити сторін.
  • Розмір орендної плати.
  • Перевірка орендодавця - це обов'язкова процедура

Дізнайтеся, з ким ви маєте справу. Якщо це юридична або фізична особа, яка пропонує суборенду, то вимагайте у нього документи, які підтверджують згоду власника офісу на повторну здачу вже орендованого у нього приміщення.

Якщо ж перед вами власник офісу, то запитайте у нього документи, що підтверджують право власності. Ще вимагайте паспорт і звірте його дані з даними, зазначеними в паперах про право власності.

Якщо перед вами представник власника, то вимагайте у нього довіреність. Цей документ юридично підтвердить право цієї людини представляти інтереси реального власника комерційної нерухомості.

Написати коментар
Місто
 
Район міста
 
Станція метро
 
Шукати за назвою БЦ
Клас об'єкта
Площа (м2)
Ціна грн/m2
Скинути всі фільтри
Показати більше варіантів пошуку
Підпишіться на нові властивості, що відповідають цим параметрам.
повернутися
Заявка на відбір пропозицій
Надішліть нам свої побажання, і наші експерти підберуть для вас потрібний об’єкт.
Написать директору
Тут Ви можете написати директору.